Veel gestelde vragen

Algemeen

Is het mogelijk om een proefles te volgen?
Ja, dat is zeker mogelijk. Dit kan op elk moment, maar laat wel iets weten aan de trainer van de groep bij aanvang van de les.

De groep waarvoor ik me wil inschrijven is volzet, wat nu?
We raden je aan de website regelmatig te bekijken, door omstandigheden kan het zijn dat er een plaatsje vrij komt. 

Ik wil me inschrijven voor een groep, hoe kan ik dit doen?
Sinds dit jaar gebeuren de inschrijvingen online, volg deze link om je in te schrijven. Inschrijven kan niet via een e-mail of bericht.

Heb ik recht op een korting?
Bij elke inschrijving krijg je een korting van 5 euro, vanaf minimaal twee inschrijvingen per gezinslid. Deze korting is enkel en alleen geldig wanneer je de bestelling samen plaatst.

Ik wil me uitschrijven

Als je wilt uitschrijven, moet je hiervoor een bericht sturen via het contactformulier. Als je nog niet hebt betaald, hoef je niets te doen. Als je wel al betaalde, is de verzekering automatisch ook al betaald. Deze kunnen wij bijgevolg niet teruggeven!

Aerobics:

Mag ik de les eerst testen alvorens mij in te schrijven en een keuze te maken?
Ja! Je mag gratis een proefles mee doen en dat kan op elk moment. Breng wel  de lesgever op de hoogte bij aanvang van de les.

Het nieuwe seizoen is reeds gestart, kan ik mij nog inschrijven?
Je kan je op elk moment inschrijven via de site. De prijs wordt automatisch aangepast. Zo betaal je in september bijvoorbeeld 110 euro voor een heel schooljaar aerobic, in januari is het nog 70 euro en wens je nog in te stappen in de maand april dan is het slechts 40 euro.

Heb ik ervaring nodig om de lessen te kunnen volgen?
Neen. In september starten we wat rustiger. We bouwen op doorheen het schooljaar. Iedereen kan mee doen op zijn eigen tempo.

Is er ook les tijdens de schoolvakanties?
Er zijn geen lessen tijdens de schoolvakanties tenzij anders meegedeeld door de lesgevers. Deze lessen vallen niet in het jaarabonnement. Er wordt een kleine bijdragen van 5 euro gevraagd per les dat op het moment zelf betaald kan worden.

Is het mogelijk om een beurtenkaart te kopen?
Er wordt niet gewerkt met een beurtenkaart enkel met een jaarabonnement.

Ik heb onregelmatige uren en kan geen vaste dag komen, is dat een probleem?
Neen. Je moet je wel inschrijven voor een bepaalde groep/dag. Maar in de praktijk mag je elke week veranderen van dag naar gelang het uit komt. Breng wel de lesgevers van de verschillende lessen op de hoogte van jouw situatie.

Wanneer ik eens niet kan komen op mijn vaste dag, mag ik dan een les volgen op een andere dag?
Ja. Breng wel steeds de lesgever op de hoogte.

Wanneer ik meer dan 1 les per week wil volgen, moet ik me dan voor beide lessen inschrijven?
Ja, bij een 2de(of 3de/4de) inschrijving wordt er automatisch een korting gegeven van 5 euro. Ook wanneer andere gezinsleden al lid zijn bij de gympies wordt er automatisch een korting gegeven. Dit wordt enkel toegepast in eenzelfde bestelling.

Ik kan van mijn mutualiteit een stukje van het lidgeld terug krijgen. Hoe wordt dit geregeld?
Wacht op een mail met een mutualiteitsattest. Deze worden enkele keren per jaar verzonden.

Ik kan de lessen niet meer verder volgen, kan ik een deel van mijn lidgeld terug krijgen?
Bespreek dit met de lesgever. Indien het gaat om iets medisch en u beschikt over een doktersattest waarbij verklaard wordt dat u de lessen niet meer verder mag volgen, kan dit zeker. Bezorg dit attest zo snel mogelijk aan de lesgever.

Wat is het verschil tussen Aerobic en Total Body Gym (op maandag)?
Hier is weinig verschil tussen. Elke lesgever heeft zijn eigen manier van lesgeven. Over het algemeen zijn de aerobiclessen iets intensiever op vlak van cardio.