Turnen

Peuterturnen

De Gympies organiseren wekelijkse turnsessies voor peuters en kleuters van 1,5-3 jaar. De kinderen mogen vergezeld worden door 1 ouder, grootouder, peter, meter,… om in een veilige omgeving met veel prikkels te komen bewegen, op hun eigen tempo met de nodige klimmogelijkheden, uitdagingen,… om zo hun motorische ontwikkeling te versterken.

Zaterdag 9u00 – 9u30 OF 9u30-10u00

 

KLEUTERTURNEN 1e en 2e kleuterklas

Op een speelse manier wordt kennis gemaakt met de verschillende turntoestellen en basisbewegingen van de gymnastiek. De les wordt gestart met een korte opwarming waarbij frequent gebruik gemaakt wordt van klein materiaal zoals stokjes, ballen, pittenzakjes, muziek, kranten en muziekinstrumenten. Er wordt vaak gewerkt binnen een thema aansluitend bij de leefwereld van kleuters. Daarna wordt er in kleine groepjes met een rotatiesysteem geturnd aan de verschillende toestellen.

Opgelet: minimumleeftijd is 3 jaar !

Woensdag 16u00 – 16u45 OF 16u45 – 17u30 OF

Zaterdag 10u00 – 10u45 OF 10u45 – 11u30

 

TURNEN 3e kleuterklas – 1e leerjaar

Dit is de groep voor jongens en meisjes van de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar. Zij maken er elke week opnieuw een plezant uurtje turnen van. Na een korte opwarming afwisselend met tikspelen, estafette, klassieke turnopwarming, … is het tijd om echte basisturnoefeningen aan te leren. Alle turntoestellen komen aan bod maar regelmatig wordt er ook op de trampoline gesprongen. Lenigheid, kracht en vormspanning worden steeds nagestreefd.
 
Woensdag 17u00 – 18u00 OF Vrijdag 17u30 – 18u30 OF zaterdag 11u30 – 12u30

 

TURNEN 2e en 3e leerjaar

Dit is de groep voor jongens en meisjes van het 2e en 3e leerjaar. Zij maken er elke week opnieuw een plezant uurtje turnen van. Na een korte opwarming afwisselend met tikspelen, estafette, klassieke turnopwarming, … is het tijd om echte basisturnoefeningen aan te leren. Alle turntoestellen komen aan bod maar regelmatig wordt er ook op de trampoline gesprongen. Lenigheid, kracht en vormspanning worden steeds nagestreefd.

Woensdag 16u00 – 17u00 OF zaterdag 10u30 – 11u30

 

TURNEN 4e-5e-6e leerjaar

De meisjes en jongens van de groep uit het 4de, 5de en 6de leerjaar zetten nog een stapje verder. Binnen deze groep zie je al eens een salto, een overslag, een radslag, … Spel en plezier blijven hier echter op de eerste plaats staan. Ze turnen aan de verschillende turntoestellen maar ook trampoline komt regelmatig aan bod.

Woensdag 17u00 – 18u30 OF Zaterdag 9u00 – 10u30

 

TOESTELTURNEN / TUMBLING +12

Ben je (bijna) 12 jaar of ouder? Dan kan je in deze groep terecht. Deze groep van jongens en meisjes turnt wekelijks anderhalf uur. Zowel beginnende als gevorderde gymnasten zijn welkom.  Kom je om je handstand te leren of je radslag te perfectioneren? Of kom je om salto’s te draaien of een flik flak te oefenen? Iedereen turnt op zijn/haar eigen tempo. Elke week komen andere toestellen aan bod: brug, balk, springvloer, air track/tumbling, sprong,…  Fun gegarandeerd !

Maandag 19u00 – 20u30

 

FREERUNNING/TUMBLING +14

Je hebt het vast ook al gezien: jongeren die spectaculaire sprongen, swings en flips gebruiken om obstakels te overwinnen. Deze jongeren beoefenen een sport die freeunning heet. meer info vind je op www.wearefreerunning.be 

Maandag 20u00 – 21u30

 

COMPETITIEF TURNEN (na selectie)

 

COMPETITIE TURNEN RECREA (na selectie)

Deze groep bestaat uit een aantal geselecteerde meisjes die wekelijks 4 uur trainen en deelnemen aan recreatoernooien toestelturnen. Op deze wedstrijden brengen de meisjes een oefening aan de sprong, de brug, de balk en de vloer. Om deel uit te maken van deze groep moet je over een stevige portie doorzettingsvermogen en durf beschikken. Deze groep beleeft samen heel veel plezier maar we vragen van de gymnasten wel een goede inzet tijdens alle trainingen en een grote aanwezigheid.

Woensdag 18u00 – 20u00 EN Zaterdag 12u00 – 14u00

 

COMPETITIE TURNEN AGD (na selectie)

Deze groep bestaat uit een aantal geselecteerde meisjes die wekelijks 7,5 uur trainen en deelnemen aan wedstrijden Artistieke Gymnastiek Dames van het B, C of I-niveau. Op deze wedstrijden brengen ze een oefening aan de sprong, de brug, de balk en de vloer. De ideale instapleeftijd ligt tussen 6 en 8 jaar. Om deel uit te maken van deze groep moet je over een stevige portie talent en durf beschikken maar ook sierlijkheid, lenigheid en kracht zijn eigenschappen van een goede turnster. Deze groep meisjes beleeft samen heel veel plezier maar we vragen van de gymnasten wel een goede inzet tijdens alle trainingen en een grote aanwezigheid.
 
Maandag 18u00 – 20u30 EN dinsdag 16u30-18u00 EN Woensdag van 17u30 – 20u00 EN zaterdag 09u00 – 12u00

 

PRE – COMPETITIE (turnen en trampoline, na selectie)

Voor jonge kindjes met talent hebben wij een pre-competitiegroep opgericht. Vroeg beginnen is immers belangrijk. Om deel uit te maken van deze groep dien je geselecteerd te worden vanuit de recreatieve groep. De groep richt zich tot kinderen van 5 tot 7 jaar. De trainers kijken bij selectie naar veel verschillende factoren zoals kracht, lenigheid, beweeglijkheid, durf, zin voor nauwkeurigheid, leergierigheid, een goede lichaamshouding. Men kan zich ook op eigen initiatief aanmelden en indien er voldoende talent en gedrevenheid aanwezig is, kan men toegelaten worden tot deze groep.

De pre-competitie is een groep waarin de kinderen een ruim aanbod krijgen van zowel toestelturnen als trampoline en waar de nadruk vooral ligt op de individuele evolutie van de gymnasten. De gymnasten zullen klaargestoomd worden voor een eventuele doorgroei naar één van de competitiegroepen: competitie turnen recrea of AGD of competitie trampoline. Zij trainen wekelijks 2 uur in een beperkt groepje. Daarnaast wordt er ook gevraagd om ook één maal per week te blijven verder turnen of springen in een recreatieve groep, zodat ze twee keer per week een trainingsmoment hebben.

zaterdag 14u00 – 16u00