Trampoline

RECREATIEVE TRAMPOLINE

Deze groep wordt opgesplitst in een groep ‘lagere school -12’ en een groep ‘secundair +12’. Net zoals in de andere recreatieve groepen is plezier maken een prioriteit. Tijdens het springen in de verschillende trampolines, wordt vooral gewerkt op het bekomen van meer lichaamscontrole en een juiste uitvoering van de basissprongen. Uiteraard mag een uitdagende salto hier niet ontbreken !

secundair +12: Donderdag 18u30 – 20u00
lagere school -12: Vrijdag 18u00 – 19u30 OF zaterdag 13u30 tot 15u00

 

COMPETITIE TRAMPOLINE (na selectie)

Deze kleine groep geselecteerde springers trainen op de dubbele mini en de grote trampoline. Barani, Rudi, Cody en Zweef zijn al lang geen vreemde termen meer voor hen. De nadruk wordt gelegd op het technisch correct uitvoeren van alle sprongen. Enthousiasme en 200% inzet zijn echter een vereiste vermits deze groep deelneemt aan provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen. 
Het trampolineteam vormt een hecht team waar veel “fun” beleefd wordt.

Elke vrijdag en zaterdag, exacte uren worden meegedeeld aan de ouders en kan variëren per leeftijd.

Zondag: Extra taining (Dit is niet elke week! Datums worden meegedeeld aan de ouders van de gymnasten)

 

PRE – COMPETITIE (turnen en trampoline, na selectie)

Voor jonge kindjes met talent hebben wij een pre-competitiegroep opgericht. Vroeg beginnen is immers belangrijk. Om deel uit te maken van deze groep dien je geselecteerd te worden vanuit de recreatieve groep. De groep richt zich tot kinderen van 5 tot 7 jaar. De trainers kijken bij selectie naar veel verschillende factoren zoals kracht, lenigheid, beweeglijkheid, durf, zin voor nauwkeurigheid, leergierigheid, een goede lichaamshouding. Men kan zich ook op eigen initiatief aanmelden en indien er voldoende talent en gedrevenheid aanwezig is, kan men toegelaten worden tot deze groep.

De pre-competitie is een groep waarin de kinderen een ruim aanbod krijgen van zowel toestelturnen als trampoline en waar de nadruk vooral ligt op de individuele evolutie van de gymnasten. De gymnasten zullen klaargestoomd worden voor een eventuele doorgroei naar één van de competitiegroepen: competitie turnen recrea of AGD of competitie trampoline. Zij trainen wekelijks 2 uur in een beperkt groepje. Daarnaast wordt er ook gevraagd om ook één maal per week te blijven verder turnen of springen in een recreatieve groep, zodat ze twee keer per week een trainingsmoment hebben.

zaterdag 14u00 – 16u00