Lessen, uren en prijzen

Hieronder vind je nog het lessenrooster van seizoen 2022-2023. Het nieuwe lessenrooster komt binnenkort online!

Turnen

G-Gym

Freerunning

Trampoline

Volwassenen

Turnen

Peuterturnen (volzet, schrijf je in op de wachtlijst onder inschrijvingen)

De Gympies organiseren wekelijkse turnsessies voor peuters en kleuters van 1,5-3 jaar. De kinderen mogen vergezeld worden door 1 ouder, grootouder, peter, meter,… om in een veilige omgeving met veel prikkels te komen bewegen, op hun eigen tempo met de nodige klimmogelijkheden, uitdagingen,… om zo hun motorische ontwikkeling te versterken. Peuters moeten bij de start 1,5 jaar zijn. Wil je ze al vroeger inschrijven kan dit, maar dan mogen ze pas komen wanneer ze 1,5 jaar zijn. Een aanpassing van het lidgeld is niet mogelijk.

 

Zaterdag om 9u00 of 9u30

Duur: 30 minuten

Prijs: 95 euro

Turnen 1e en 2e kleuterklas

Op een speelse manier wordt kennis gemaakt met de verschillende turntoestellen en basisbewegingen van de gymnastiek. De les wordt gestart met een korte opwarming waarbij frequent gebruik gemaakt wordt van klein materiaal zoals stokjes, ballen, pittenzakjes, muziek, kranten en muziekinstrumenten. Er wordt vaak gewerkt binnen een thema aansluitend bij de leefwereld van kleuters. Daarna wordt er in kleine groepjes met een rotatiesysteem geturnd aan de verschillende toestellen. De minimum leeftijd is 3 jaar, hier wordt geen uitzondering op gemaakt. Als ze jonger zijn dan 3 jaar zijn ze welkom in de peutergroep.

 

Woensdag om 16u00 of 16u45

Zaterdag om 10u00 of 10u45

Duur: 45 minuten

Prijs: 100 euro

Turnen 3e kleuterklas en 1ste leerjaar

Dit is de groep voor jongens en meisjes van de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar. Zij maken er elke week opnieuw een plezant uurtje turnen van. Na een korte opwarming afwisselend met tikspelen, estafette, klassieke turnopwarming, … is het tijd om echte basisturnoefeningen aan te leren. Alle turntoestellen komen aan bod maar regelmatig wordt er ook op de trampoline gesprongen. Lenigheid, kracht en vormspanning worden steeds nagestreefd.

 

Woensdag om 17u00

Vrijdag om 17u30

Zaterdag om 11u30

Duur: 1 uur

Prijs: 110 euro

Turnen 2e en 3e leerjaar

Dit is de groep voor jongens en meisjes van het 2e en 3e leerjaar. Zij maken er elke week opnieuw een plezant uurtje turnen van. Na een korte opwarming afwisselend met tikspelen, estafette, klassieke turnopwarming, … is het tijd om echte basisturnoefeningen aan te leren. Alle turntoestellen komen aan bod maar regelmatig wordt er ook op de trampoline gesprongen. Lenigheid, kracht en vormspanning worden steeds nagestreefd.

Woensdag om 16u00

Zaterdag om 12u30

Duur: 1 uur

Prijs: 110 euro

Turnen 4e, 5e en 6e leerjaar

De meisjes en jongens van de groep uit het 4de, 5de en 6de leerjaar zetten nog een stapje verder. Binnen deze groep zie je al eens een salto, een overslag, een radslag, … Spel en plezier blijven hier echter op de eerste plaats staan. Ze turnen aan de verschillende turntoestellen maar ook trampoline komt regelmatig aan bod.

 

Woensdag om 16u30

Zaterdag om 09u00

Duur: 1,5 uur

Prijs: 130 euro

Toestelturnen/tumbling 12+

Ben je (bijna) 12 jaar? Dan kan je in deze groep terecht. Deze groep van jongens en meisjes turnt wekelijks anderhalf uur. Zowel beginnende als gevorderde gymnasten zijn welkom. Je komt om je handstand te leren of je radslag te perfectioneren? Of kom je om salto’s te draaien of een flik flak te oefenen? Iedereen turnt op zijn/haar eigen tempo. Elke week komen andere toestellen aan bod: brug, balk, springvloer, air track/tumbling, sprong,… Fun gegarandeerd !

 

Maandag om 19u30

Duur: 1,5 uur

Prijs: 130 euro

Competitie turnen (Enkel na selectie)

Deze groep bestaat uit een aantal geselecteerde meisjes die wekelijks tussen 6 uur en 8 uur trainen. Zij nemen deel aan wedstrijden op volgende niveaus: Competitie Recrea, of Artistieke Gymnastiek Dames van het B, C of I-niveau. Op deze wedstrijden brengen ze een oefening aan de sprong, de brug, de balk en de vloer. De ideale instapleeftijd ligt tussen 6 en 8 jaar. Om deel uit te maken van deze groep moet je over een stevige portie talent en durf beschikken, maar ook afwerking, lenigheid en kracht zijn eigenschappen van een goede turnster. Deze groep meisjes beleeft samen veel plezier maar we vragen Van de gymnasten dat zij telkens aanwezig zijn en dat ze deelnemen aan de wedstrijden (min 3/jaar) .

 

Aangepaste uren, zie trainer

Duur: 6 of 8 uur per week

Prijs: —euro

Pre-competitie groep (talentjes)

Ben je geboren tussen 2014 en 2016? Ben je lenig, krachtig en beschik je over een portie goesting, durf en doorzettingsvermogen en heb je de intentie om door te groeien naar een competitiegroep binnen de Gympies dan kan je je inschrijven voor dit talentengroepje! Dit is een pre-competitiegroepje waar je op zaterdag turnt van 11u30 tot 13u30 en waar je je ook engageert om nog een uurtje recreatief turnen te doen tijdens de week.

Tijdens de herfstvakantie zal er dan een overleg zijn met de trainers van alle competitiegroepen om te bepalen wie er mogelijks kan blijven turnen in het talentegroepje en wie beter in een recreatieve groep thuishoort.

Wil je graag wat meer informatie dan kan je steeds informeren bij Mireille Van Rompu – 0488 360 640 – Mireille210905@gmail.com

 

Zaterdag om 11u30

Duur: 2 uur

Prijs: 180 euro

G-Gym

G-gym de gympies hoeilaart vzw. Sport voor kinderen met een beperking. Gymnastiek turnen

G-Gym 1: Voor normaal- tot randbegaafde kinderen zonder grote motorische beperking.  NIEUW 

G-GYM, gymnastiek voor normaal- tot randbegaafde kinderen van 8 tot 15 jaar zonder grote motorische beperking. G-GYM is goed voor de motorische bewegingen van de kinderen maar ook voor hun sociale ontwikkelingen. Onder begeleiding van gemotiveerde lesgevers kunnen ze bewegen in een veilige en uitgeruste gymzaal. OPGELET: Deze lessen gaan door in de sporthal van St-Clemens. Adres: Désiré Vandervaerenstraat 1A, 1560 Hoeilaart.

 

Zaterdag om 9u45

Duur: 1 uur en 15 minuten

Prijs: 140 euro

G-gym de gympies hoeilaart vzw. Sport voor kinderen met een beperking. Gymnastiek turnen

G-Gym 2: Kinderen met een motorische beperking al dan niet gecombineerd met een verminderd intellectueel vermogen. NIEUW 

G-GYM, gymnastiek voor kinderen van 8 tot 15 jaar met een motorische beperking al dan niet gecombineerd met een verminderd intellectueel vermogen. G-GYM is goed voor de motorische bewegingen van de kinderen maar ook voor hun sociale ontwikkelingen. Onder begeleiding van gemotiveerde lesgevers kunnen ze bewegen in een veilige en uitgeruste gymzaal. OPGELET: Deze lessen gaan door in de sporthal van St-Clemens. Adres: Désiré Vandervaerenstraat 1A, 1560 Hoeilaart.

 

Zaterdag om 11u00

Duur: 1 uur

Prijs: 140 euro

Freerunning

Freerunning 9 – 13 jaar

Tijdens de lessen freerunning of ook wel parkour genoemd, leer je obstakels en hindernissen te overwinnen. Voor wie zijn deze lessen ideaal? Jongens en meisjes zonder hoogtevrees, die ook niet bang zijn om salto’s te proberen. De lessen gaan vooral door in de sporthal, maar soms neemt de trainer jullie ook mee naar buiten!

NIEUW 2022-2023

De groepen worden vanaf nu ingedeeld per niveau.

Maandag: gevorderd (reeds 2 jaar beoefenen of minstens het jaar waarin je 11 wordt)

Woensdag: beginners (maximaal 2 jaar beoefenen -> dan gevorderd)

 

Maandag 16u00

Maandag 17u30

Woensdag om 18u00

Duur: 2 uur

Prijs: 150 euro

100 euro voor maandag groep 16u die later startte

Freerunning 13+

Tijdens de lessen freerunning of ook wel parkour genoemd, leer je obstakels en hindernissen te overwinnen. Voor wie zijn deze lessen ideaal? Jongens en meisjes zonder hoogtevrees, die ook niet bang zijn om salto’s te proberen. De lessen gaan vooral door in de sporthal, maar soms neemt de trainer jullie ook mee naar buiten!

 

Maandag om 19u30

Duur: 2 uur

Prijs: 150 euro

Trampoline

Recreatieve trampoline -12 jaar

Jij bent thuis niet van je trampoline weg te krijgen en wilt graag nieuwe sprongen bij leren? Kom dan zeker de lessen trampoline volgen. Elke week leer je nieuwe sprongen op de dubbele mini trampoline. Kan je de basissprongen? Dan kan je verder gaan met salto’s.

 

Donderdag om 17u00

 

Duur: 1,5 uur

Prijs: 130 euro

Recreatieve trampoline +12 jaar

Jij bent thuis niet van je trampoline weg te krijgen en wilt graag nieuwe sprongen bij leren? Kom dan zeker de lessen trampoline volgen. Elke week leer je nieuwe sprongen op de dubbele mini en grote trampoline. Kan je de basissprongen? Dan kan je verder gaan met salto’s.

NIEUW: Tijdens de lessen zullen andere turntoestellen ook aan bod komen! 

 

Donderdag om 18u30

Duur: 1,5 uur

Prijs: 130 euro

Competitie trampoline (enkel na selectie)

 Je doet mee aan wedstrijden over heel Vlaanderen! Een grote portie talent, lenigheid en vooral geen angst is zeker nodig! Jij bent thuis niet van je trampoline weg te krijgen en wilt graag nieuwe sprongen bij leren? Kom dan zeker de lessen trampoline volgen. Elke week leer je nieuwe sprongen op de dubbele mini en grote trampoline. Opgelet, enkel na selectie.

 

Aangepaste uren, zie trainer

Duur: 6 of 8 uur per week

Prijs: — euro

Volwassenen

Aerobics BBB

Sport je graag op muziek en in groep? En wil je graag je spieren verstevigen en werken aan een betere lichamelijke conditie? Dan is onze Aerobics BBB misschien wel iets voor jou. Iedereen kan aan Aerobics doen. De trainers voorzien in hun instructie vaak een hi-impact en een low-impact variant van oefeningen en pasjes. Zo kan iedereen de les volgen op zijn eigen tempo. Onze lessen kennen een vaste opbouw. We starten met een korte opwarming, om blessures voorkomen. Nadien schakelen we over naar wat meer up-tempo pasjes waarbij we aan onze conditie, maar ook aan onze spieren gaan werken. Vervolgens halen we ons matje boven voor een aantal grondoefeningen. Hier gaan we ons wat meer focussen op de verschillende spiergroepen. We trainen onze Billen, Buik, Benen, maar ook  onze armen, rug, bekken enz. Alles komt aan bod! We sluiten de lessen steeds af met een ‘coolingdown’ waarbij we onze spieren even laten rekken en tot rust laten komen.

Aerobics kent veel vormen en iedere lesgever heeft uiteraard zijn stijl. Wij proberen in al onze lessen, zoveel mogelijk variatie te brengen, door te werken met verschillende materialen zoals: steps, gewichtjes, ballen, dynabands,… of door te variëren in de vorm:  stepaerobics, HIIT, Tabata, Circuit, bodyshape,…

Op maandag en donderdag wordt de les gegeven door Evy Joly. Op dinsdag door Lynn Nachtergaele  en op woensdag door Mireille Van Rompu .

Gelieve zelf een matje en handdoek mee te brengen 

 

Maandag om 19u00

Dinsdag om 20u00

Woensdag om 20u00

Donderdag om 20u00

Duur: 1 uur

Prijs: 120 euro

Total body gym

Heb je nood aan een training zonder moeilijke choreografieën waar spierversterkend wordt gewerkt dan is deze training zeker iets voor jou (mannen, vrouwen, jong en oud zijn welkom). Na een algemene warming-up volgen een reeks spierverstevigende oefeningen waarbij systematisch elke spiergroep wordt getraind. Het programma bevat een mix van verschillende spierverstevigende methoden, zodat de spieren steeds op een andere wijze worden getraind. Je oefent niet alleen met de klassieke handhaltertjes, We hebben veel materiaal in huis : dynabands, ballen, steps,… De spieren worden strakker en dit resulteert in een merkbare figuurverbetering!

Gelieve zelf een matje en handdoek mee te brengen 

 

Maandag om 20u00

Duur: 1 uur

Prijs: 120 euro

Total body gym (senioren)

Voor jonge en minder jonge 50+ers die hun conditie en soepelheid op peil willen houden en verbeteren. Via een opwarming zonder springen maar best pittig, gaan we over tot allround rugbesparende oefeningen waarbij alle spiergroepen aan bod komen en uitgedaagd worden. De toffe en ontspannen sfeer krijg je er gratis bij. Voor mannen en vrouwen!

Gelieve zelf een matje en handdoek mee te brengen 

 

Donderdag om 19u00

Duur: 1 uur

Prijs: 105 euro en voor leden 50-plus 75 euro.

 

Seniorengym

De lessen onderhoudsgymnastiek voor senioren worden op muziek gegeven.  

Alle spieren komen aan bod, evenwicht, coördinatie, lenigheid, versterkende en ontspanningsoefeningen. 

De gemiddelde leeftijd van de leden is tussen de  60 en de 85 jaar. 

Dit is een groep van vrienden die na de les meestal samen wat gaan bijpraten in de cafetaria en daarbij de regels van corona volgen. 

Gelieve zelf een matje of handdoek mee te brengen 

Groetjes 

Monique 

 

Maandag om 15u00

Duur: 1 uur

Prijs: 75 euro